Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگرچه دوران طلایی نقاشی و مصورسازی کتب در ایران بعد از اسلام، مربوط به دوران ایلخانیان، تیموریان و اوایل سلسله‌ی صفویان به‌ ویژه در هرات و تبریز است اما دوران طلایی دیوارنگاری آن مربوط به عصر شاه عباس اول است که به‌ ویژه در کاخ‌های چهلستون و عالی‌قاپو که در این تحقیق به معرفی و بررسی آن‌ها پرداخته شده نمود یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقدمه‌ این کتاب آمده است: "با انتقال پایتخت صفویان از قزوین به اصفهان در دهه‌ی اول حاکمیت شاه عباس اول (۹۹۵ ـ ۱۰۰۶ هجری قمری) به سفارش این پادشاه قدرتمند، مهندسان، معماران و گویا شیخ بهایی فیلسوف، عارف و اندیشمند این عصر، نقشه‌ی شهر اصفهان را که دربرگیرنده‌ مجموعه‌ میدان نقش جهان به ‌همراه کاخ‌ها، باغ‌ها، خیابان‌ها، پل‌ها و بازارها بود، طراحی کردند.

همچنین به‌منظور رقابت با کاخ‌های عثمانیان و کلیساهای اروپایی به دستور شاه عباس اول و جانشینانش تزئین کاخ‌های چهلستون و عالی‌قاپو مورد توجه ویژه قرار گرفت، در نتیجه‌ این امر است که پیکره‌نگاری در مفهوم واقعی دیوارنگاره (نقاشی دیواری) با ویژگی‌های منحصر به فرد و خلاقانه‌ای در این بناها و در این عصر پدیدار می‌گردد.

در این کتاب ضمن معرفی فنون و ویژگی‌های نقاشی دیواری اصفهان عصر صفوی، دیوارنگاره‌هایی که با سبک و اسلوب نقاشی مکتب اصفهان (رضا عباسی) اجرا شده مورد بررسی قرار گرفته است، به‌عبارت دیگر نگارنده به معرفی اجمالی نقاشی‌های کاخ‌های عالی‌قاپو و چهلستون یعنی نقاشی‌هایی که به‌ صورت پیکره‌نگاری در کاخ‌های عالی‌قاپو و چهلستون اجرا شده، نقاشان دوره‌ مذکور و آثار آن‌ها، تکنیک‌ها و رنگ‌های به‌کار رفته در دیوارنگاره‌ها و بیان ویژگی رنگ‌ها از منظر شیمیایی و فرآوری پرداخته است.

همچنین علاوه بر بررسی آثار از نزدیک، به یادداشت‌های مربوط به آن‌ها حین مرمت نقاشی‌ها اشاره شده است.

هدف این تحقیق، معرفی فنون و ویژگی‌های دیوارنگاره‌های اصفهان عصر صفویه با محوریت کاخ چهلستون است، زیرا بیشترین نقاشی‌ها از عصر صفویه در این بنا به‌جای مانده و به ‌همین دلیل امکان مطالعه و بررسی بهتر را مهیا می‌سازد.

روش این تحقیق مبنایی تاریخی، تحلیلی و توصیفی دارد، در نتیجه در به سر منزل رساندن آن از فنون کتابخانه، آزمایشگاه، مصاحبه، مراجعه به اصل آثار یعنی مشاهده‌ دقیق پژوهشگر و مقایسه با نمونه‌های موجود در ابنیه‌ تاریخی عصر صفویه استفاده‌ بسیار شده است.

کتاب "دیوارنگاری عصر صفویه در اصفهان: کاخ چهلستون" پس از سخن ناشران و مقدمه، شامل بخش‌های نقاشی ایران در عصر شاه عباس اول، تاریخچه‌ کاخ چهلستون، طبقه‌بندی دیوارنگاری‌های کاخ چهلستون، ویژگی‌های زیبایی‌شناسی دیوارنگاری‌های کاخ چهلستون، روش و فنون دیوارنگاری‌های اصفهان عصر صفوی، دیوارنگاری و هنرمندان، رنگ‌ها و بست‌ها در دیوارنگاری‌ها، پی‌نوشت‌ها، کتابنامه، نگاره‌ها و خلاصه‌ی انگلیسی است.

کتاب "دیوارنگاری عصر صفویه در اصفهان" تابستان ۸۶ برنده‌ جایزه‌ کتاب فصل شد.

این کتاب توسط حسین آقاجانی‌اصفهانی و اصغر جوانی نگارش شده و سال ۸۶ در ۱۲۸ صفحه توسط نشر فرهنگستان هنر با شمارگان سه هزار نسخه به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا اصفهان میراث فرهنگی کتاب نقاشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا اصفهان میراث فرهنگی کتاب نقاشی کتابخانه ایرنا اصفهان میراث فرهنگی کتاب نقاشی دیوارنگاری ها عصر صفویه شاه عباس اول کاخ چهلستون عالی قاپو نقاشی ها کاخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی چین طلایی شد

بانک مرکزی چین در ماه آوریل طلای بیشتری به ذخایر خود اضافه کرد.

به گزارش ایسنا، داده‌های رسمی نشان داد که بانک مرکزی چین ۶۰ هزار اونس تروا طلا را در ماه آوریل به ذخایر خود اضافه کرد و دوره خریدهای متوالی را با وجود قیمت‌های بالای طلا به ۱۸ ماه افزایش داد.

تقاضای پناهگاه امن، ناشی از عدم اطمینان ژئوپلیتیکی و اقتصادی و همچنین خرید مداوم بانک مرکزی، به افزایش قیمت طلا در دوره مارس تا آوریل کمک کرد و قیمت طلا به رکورد ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در هر اونس در ۱۲ آوریل رسید.

داده‌ها نشان می‌دهد چین در پایان آوریل ۷۲.۸۰ میلیون اونس طلا در اختیار داشت که در مقایسه با ۷۲.۷۴ میلیون اونس در ماه قبل از آن افزایش داشت. ارزش ذخایر طلای چین از ۱۶۱.۱ میلیارد دلار به ۱۶۸ میلیارد دلار افزایش یافت.

تقاضا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی برای طلا به مدت دو سال افزایش یافته است و از قیمت‌ها حمایت می‌کند. شورای جهانی طلا انتظار دارد بانک‌های مرکزی جهانی در سال ۲۰۲۴ خرید خود را در مقایسه با ۱۰۳۷.۴ تن سال گذشته کاهش دهند اما آنها را بالاتر از قبل از سال ۲۰۲۲ نگه دارند.

بر اساس گزارش رویترز، طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک خلق چین با خرید خالص ۷.۲ میلیون اونس یا ۲۲۴.۹ تن، بزرگترین خریدار بخش رسمی طلا در سال ۲۰۲۳ بود که بیشترین خرید از حداقل سال ۱۹۷۷ در یک سال گذشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بردیا سعادت، ستاره والیبال ایران، آلانیا اسپور را ترک نمی کند
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • قالیباف: حضور هلال احمر از سیل دشتیاری تا جنگ غزه مایه افتخار است
  • حضور هلال احمر از سیل دشتیاری تا جنگ غزه مایه افتخار است
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز